Categories: Biznis

Više od 200 učesnika na Međunarodnoj konferenciji logistike u BiH

Počela je počela Druga Međunarodna konferencija logistike u BiH koju organizira Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Na dvodnevnoj konferenciji sudjeluje više od 200 logističkih stručnjaka, špeditera, prijevoznika i distributera te predstavnika bh. institucija.

„Svaka promjena proizvodnog modela, organizacije, tehnološkog procesa, usluge ili načina komuniciranja, predstavlja veliki izazov za svaku kompaniju.  Upravo kroz pažljivo odabrane sesije i panele, očekujemo da vodeći, regionalni i međunarodni stručnjaci, u ova dva dana, podijele s nama iskustva i savjete, kao i konkretne primjere i načine implementacije savremenih logističkih rješenja u različitim oblastima ove industrije,“ rekao je predsjednik VTK/STK BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković.

Teme konferencije o kojima će govoriti 38 panelista su: logistički trendovi i izazovi (robotika i automatizacija logističkih sustava, planiranje i upravljanje logističkim rizicima i sl.), multimodalni logistički lanci (trendovi i izazovi u pomorskoj logistici, logistika transportnih terminala,  željeznički i cestovni logistički lanci), intralogistika, upravljanje skladištenjem, auto-id, pakiranje, city logistika, logistika i digitalizacija lanaca opskrbe, optimizacija logističkih troškova, održiva i e-logistika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







„Logistika je jedan od najvažnijih segmenata privrede. Ona ne poznaje granice i dio je svakog poslovanja. Pokazalo se, u zahtjevnim vremenima, kao što je pandemija, kolika je zapravo njena važnost. Jako je bitno da se na ovakvoj konferenciji razgovara o svim njenim izazovima i  primjeni u različitim sektorima privrede“, rekao je prof.dr.sc. Slobodan Zečević, sa Saobraćajnog fakulteta Beograd.  

Učesnici Međunarodne konferencije logistike u BiH imat će priliku da direktno razgovaraju s predstavnicima institucija,  upoznaju međunarodno priznate stručnjake i predstavnike poslovne zajednice, informiraju se o aktualnim problemima u ovoj oblasti i što je najvažnije- razgovaraju o mogućim pristupima za njihovo rješavanje.  Zaključci konferencije bit će objavljeni naknadno.

Redakcija

Recent Posts

Podrška Svjetske banke modernizaciji i unapređenju rada Porezne uprave FBiH

Sastanku su prisustvovali rukovodioc organa po ovlaštenju Vlade Federacije BiH Admir Omerbašić, zamjenik direktora Porezne…

21 minuta ago

Hoće li mjera priuštivog najma polučiti rezultate?

Komu će priuštivi najam biti primamljiv?Foto: Otvoreno / HRTCijene nekretnina rastu, najam je sve skuplji,…

22 minute ago

Zvezdino košmarno veče u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde upisali su večeras drugi poraz u Evroligi. Crveno-bijeli su u okviru petog…

1 sat ago

Donja Jablanica 20 dana nakon poplave

Obilne padavine pogodile su sjevernu Hercegovinu i centralnu Bosnu te izazvale bujice i poplave u…

2 sata ago

TSC nemoćan protiv Legije u Bačkoj Topoli

Kompletiran je večerašnji program drugog kola Konferencijske lige. Fudbaleri TSC-a pretrpjeli su težak poraz u…

3 sata ago

Akcijska ponuda keš kredita NLB Banke: Treba biti spreman na velike stvari

Nominalna kamatna stopa je već od 4,19 posto uz efektivnu kamatnu stopu od 5,00 posto*.…

3 sata ago