Categories: Sport

Da imam takav budžet bio bih petostruki prvak Evrope

Uoči velikog francuskog derbija između Marseillea i PSG-a koji se igra u nedjelju na ”Velodromu”, čuveni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić .

Sa 72 godine, iskusni strateg je i dalje direktan i bez “dlake” na jeziku, te je smjelo poručio da bi sa sadašnjim budžetom PSG-a bio “petostruki prvak Evrope”.

Vaha je vodio PSG između 2003. i 2005. godine i napravio je rijetko viđen podvig kada su u pitanju derbiji protiv Marseillea. Naime, PSG je u tom periodu pobijedio u svih pet utakmica protiv svog najvećeg rivala.

Halilhodžić je za Eurosport otkrio kako su tekle njegove pripreme za derbi.

“Kada smo igrali na ‘Velodromeu’, ideja je bila da Marseilleu ne damo psihološku prednost na početku meča. Za mene su moji igrači od početka morali da pokažu da su tu da pobijede bez brige na provokacije sa terena i tribina”, otkrio je Vaha.

Iako je rivalitet ogroman, a atmosfera rijetko viđena, Halilhodžić je u tom segmentu prednost dao još jednom velikom derbiju u kojem je bio akter.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“U to vrijeme bila je velika konkurencija i rivalitet između dva tima. Sada je PSG, sa svim svojim zvijezdama, mnogo jači. Prije 20 godina bilo je uravnoteženije. Na terenu su dueli bili veoma konkurentni. Zbog toga su tadašnje pobjede imale više slasti od današnjih. Ali da odgovorim na vaše pitanje, najžešči derbiji ostaju oni koje sam doživio u Casablanci između Raje i Wydada. Atmosfera tamo je neopisiva. Lille – Lens također nije bio loš derbi u određeno vrijeme”, kazao je bh. trener, prenosi Klix.

Vaha je govorio i o Ronaldinhu, kojeg PSG nije mogao zadržati za vrijeme njegovog mandata, s obzirom na brojne finansijske probleme.

“Znate da je u to vrijeme klub bio u velikoj finansijskoj krizi. Tadašnji glavni akcionar svuda je tražio ograničenja. Zašto PSG nije mogao zadržati Ronaldinha 2003. godine? Jer nije mogao da se nosi sa platom i ostalim stvarima koje su mu bile predviđene ugovorom. Sjećam se da smo igrali Ligu prvaka u sezonu 2004-05. sa igračima na pozajmici ili koji su stigli slobodni. Da sam imao budžet koji danas ima PSG, bez problema bio bih petostruki prvak Evrope. Bez ikakvih problema! To je sigurno”, kazao je Halilhodžić.

Vaha je trenutno bez angažmana i nakon svega, čini se da je njegova trenerska karijera okončana i da je spreman za uživa u zasluženoj penziji. Halilhodžić je u trenerskoj karijeri radio u Veležu, Beauvaisu, Raji Casablanci, Lilleu, Rennesu, PSG-u, Trabzonu, Al Ittihadu, Dinamu iz Zagreba te Nantesu.

Također je vodio i fudbalske reprezentacije Obale Slonovače, Alžira, Japana i Maroka.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Slovenci skloni nuklearnoj energiji i novom reaktoru u NE Krško

NE KrškoFoto: Davor Puklavec / PIXSELLOko 45 posto slovenskih ispitanika bi na referendumu podržalo izgradnju…

14 minuta ago

Muzeti izbacio Zvereva

Njemački teniser Aleksander Zverev nije uspio da se plasira u polufinale turnira u Beču iz…

1 sat ago

IZNENAĐENJE U ČETIRI GRADSKE OPĆINE: Najviše glasova osvojila je Stranka za BiH!

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/v12sa12sasasasasasa21sasasasasasasasasasasasasasasasasasasasa.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/10\/v12sa12sasasasasasa21sasasasasasasasasasasasasasasasasasasasa.jpg","caption":"Foto: Facebook","bg":"7c5a43"}] Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Haris Zahiragić predstavio je rezultate lokalnih izbora ove…

2 sata ago

Tužilaštvo BiH radi na predmetu koji se odnosi na prijetnje bombom u vojnim objektima

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine radi na predmetu koji se odnosi na nedavne dojave bombom u…

4 sata ago

Industrijska proizvodnja u RS bilježi pad od 6,7 posto u osam mjeseci

Situacija u privredi koja trpi gubitke još od prošle godine odražava se i na tržište…

4 sata ago