Categories: Novosti

Brojni prijatelji, kolege i političari na komemoraciji za Antu Ćorušića

Komemoracija u KBC-u Zagreb

Foto: Josip Bandic / CROPIX

U KBC-u Zagreb održana je komemoracija u povodu smrti njegova ravnatelja Ante Ćorušića na kojoj su se okupili brojni prijatelji, kolege, liječnici i političari. Ante Ćorušić bio je čovjek koji nikada nije oklijevao pomoći bilo komu, liječnik, sveučilišni profesor, branitelj, čovjek koji je cijeli život posvetio liječničkoj profesiji, rečeno je na komemoraciji. 

– Nisam ga zvao šefe, ravnatelju ili profesore, već prijatelju. Ja sam bio Stipiša, a on Antiša. Veliko vam hvala, rekao je prof. dr. sc. Stjepko Pleština, pročelnik Zavoda za tumore probavnih organa KBC-a Zagreb.

– Dragi Ante, jako ćeš nam svima faliti. Pokazao si to svojim životom, koliko si volio ljude i pomagao im. Bio si istinski humanist. Ja ti u ime cijele Vlade na svemu što si učinio zahvaljujem, kazao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

– Želim reći, počeli smo minutom šutnje. Ante nikada nije volio nagrade, ali ja vas pozivam – ustanimo i zaplješćimo Anti Ćorušiću, rekla je Janja Ćorušić, udovica Ante Ćorušića.

Plenković je za Ćorušića rekao da je bio “arhitekt novoga Rebra”, te da mu je Vlada u proteklih osam godina svesrdno pomagala da KBC Zagreb postane glavna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







– Osam godina vodio je Rebro, preostali dio radova 3. faze obnove i rekonstrukcije KBC-a, napravit ćemo njemu u čast, poručio je premijer s kojim su na komemoraciju došli ministri branitelja i zdravstva, Tomo Medved i Vili Beroš.

Plenković, Pleština i ostali govornici posebno su naglasili da se Ćorušiću svatko, bez najave, mogao obratiti i da je svima pomagao.

Na angažmanu i profesionalnom vođenju bolnice zahvalila mu je glavna sestra Ana Ljubas, a pročelnik Zavoda za ginekološku onkologiju Goran Vujić nazvao je Ćorušića pionirom moderne ginekološke onkološke kirurgije.

– Mnogi su ginuli za Hrvatsku, a ti si za nju živio. Ostavio si neizbrisiv trag u našim srcima i životima, poručio je.

Potpredsjednik Sabora, akademik Željko Reiner posebno je istaknuo Ćorušićevo domoljublje i sudjelovanje na brojnim bojištima u Domovinskom ratu od samih početaka 1991. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Sud poništio ekološku dozvolu za rudnik uglja Bistrica kod Prijedora

Okružni sud u Banjaluci poništio je ekološku dozvolu firmi Drvo-export iz Teslića, koja kopa ugalj…

44 minute ago

Leotar i “Željo” otvaraju sezonu Kupa BiH

Utakmicom na stadionu "Police" u Trebinju sutra će početi nova sezona Kupa Bosne i Hercegovine…

2 sata ago

390. Business Magazine – Business Magazine

Poštovane čitateljice i poštovani čitatelji, U novom, 390. broju Business Magazine BiH, pripremili smo za…

2 sata ago

Glazer još uvijek povrijeđen, nema ga ni protiv Barse

Ne očekuje se da Omri Glazer brani protiv Barselone 6. novembra, pa bi u Ligi…

4 sata ago

‘SB’ OTKRIVA: Ovo je ‘tajni plan’ NiP-a po kojem bi Ismet Gavrankapetanović konačno trebao sjesti u fotelju generalnog direktora KCUS-a

„Mislim da će Ismet Gavrankapetanović doći na čelo Kliničkog centra, i to u nekom skorijem…

5 sati ago

Počinje provođenje posebnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH

“Program smo bazirali na procjeni rizika, a fokus smo stavili na oblasti koje su ranije…

5 sati ago