in

Zvijezde drafta 2024 odmjerile snage

Zvijezde drafta 2024 odmjerile snage
Slatka-Tajna.Eu
Zvijezde drafta 2024 odmjerile snage

Osma sedmica nam donosi sjajnu utakmicu između Bearsa i Commandersa. Oba tima predvođena su QB-ovima koji su izabrani na ovogodišnjem draftu i to kao prva dva picka.

Bolje od ovoga nije moguće zamisliti kao zaplet za utakmicu. Sama utakmica je bila mnogo više u znaku odbrana nego u znaku quarterbackova. Ipak, na kraju smo vidjeli sve što ovaj sport čini zanimljivim i svjedočili smo početku jednog divnog rivalstva u NFL-u. Početak utakmice nije obećavao i nakon dvije četvrtine rezultat je bio 0-9 za Commanderse. U trećoj četvrtini prvi Touchdown na utakmici za Bearse i još jedan Field goal za Commanderse nas je doveo do rezultata 7-12 u posljednjoj četvrtini. Posljednja četvrtina je bila opet tvrda odbrambena, ali su Bearsi uspjeli da u posljednjem driveu na 29 sekundi prije kraja utakmice postignu Touchdown i konverziju za dva poena i tako povedu rezultatom 15-12 i reklo bi se odnesu pobjedu. Međutim, 29 sekundi se ispostavilo dovoljno za mladog Danielsa koji je nakon par kratkih akcija bacio čuveni Hail Marry pas za 52 jarda koji je uhvaćem od strane Browna i tako je u samom finišu meča viđen potez koji će krasiti mnoge najave u budućnosti NFL-a. Daniels je na ovom meču kompletirao ukupno 21 od 38 pasova i bacio 326 jardi uz jedan (pobjednički) Touchdovn. Sa druge strane prvi pick ovogodišnjeg drafta Caleb Wiliams nije imao čime da se pohvali, jer je bacao10 od 24 i kompletirao ukupno 131 jard. U ovom meču Bearse je držao D’Andre Swift koji je istrčao 129 jardi i postigao jedan Touchdown.

Jetsi su nakon što su naprasno otpustili trenera, na zahtjev Arona Rodgersa doveli hvatačku zvijezdu Davonte Adamsa iz Ridersa. Međutim ni dvije utakmice nakon ovih tektonskih promjena Jetsi nisu uspjeli da prikažu išta što bi njihovim navijačima vratilo osmijeh na lice. U nedjelju su igrali protiv Patriotsa koji ove sezone ne mogu da se pohvale dobrim partijama. Da stvari pokažu kako može uvijek gore, njihov rezervni rookie QB Drake Maye se povrijedio na početku utakmice i Jacoby Brissett je morao da odigra utakmicu. Sve to nije bilo dovoljno Jetsima da ostvare trijumf i ovu utakmicu su izgubili rezultatom 22-25. Rodgers jeste pružio solidnu partiju bacivši 233 jarda i dva Touchdowna bez presječenih dodavanja. Međutim to se pokazalo nedovoljno i tim je upisao i šesti ovogodišnji poraz, pa sada oba ova tima imaju skor 2-6 i izgubili su nade za Playoff.

Bengalsi su dočekali Eaglese uzdajući se u dobar omjer Burrowa sa timovima iz NFC-a. Međutim, brzo su uvidjeli da će i ovaj skor kao i njihov ovosezonski omjer da se pokvari. Eaglesi su meč rutinski dobili rezultatom 37-17 iako se nije tako činilo na početku. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 10-10 i oba tima imala su dosta toga da poprave u svojim napadima. Međutim u drugom poluvremenu je razlika bila očigledna i Eaglesi su zadržali entuzijazam u trci za Playoff sa skorom 5-2, dok se Bengalsi sve manje mogu nadati da će sa skorom 3-5 izboriti Playoff u jakoj AFC North diviziji u kojoj su Steelersi i Ravensi sa pozitivnim skorom. Jalen Hurts za Eaglese bacio je 236 jardi i jedan Touchdown. Ovogodišnje pojačanje Running back Saquon Barkley je još jednom pokazao zašto je jedno od najvećih imena u ligi i istrčao 108 jardi. Smith i Brown su skoro identično uhvatili 85 odnosno 84 jarde. Burrow je imao 234 bačene jarde uz po jedan Touchdown i jedan Interception.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Lionsi su pregazili Titanse rezultatom 52-14. Jared Goff je ovaj put zbunio sve statističare kompletirajući 12 od svega 15 pasova, baciši tako samo 85 jardi, ali uz postignuta ukupno tri Touchdowna bacanjem. Jahmyr Gibbs je zato statistički briljirao sa 127 istrčanih jardi i jednim Touchdownom. Bitno je spomenuti i David Montgomerya koji je sa devet trčanja zabilježio 33 jarde i jedan Touchdown, ali je u jednoj od akcija imao i jedno bacanje za Touchdown. U ekipi Titansa je bitno pomenuti Calvin Ridleya koji je uhvatio čak 143 jarde, ali bez Touchdowna. Lionsi sa skorom 6-1 pokazuju ozbiljne namjere u NFC-u ove sezone, dok Titansi sa skorom 1-6, uz odlazak najvećih zvijezda ove sezone, ide u rebuild.

Ostali rezultati: Vikings 20 – 30 Rams; Cardinals 28 – 27 Dolphins; Ravens 24 – 29 Browns; Falcons 31 – 26 Buccaneers; Packers 30 – 27 Jaguars; Colts 20 – 23 Texans; Bills 31 – 10 Seahawks; Saints 8 – 26 Chargers; Panthers 14 – 28 Broncos; Chiefs 27 – 20 Raiders;  Cowboys 24 – 30 49ers.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dodikova vlast predlaže ukidanje ‘rodnog identiteta’ iz zakona u RS

Dodikova vlast predlaže ukidanje ‘rodnog identiteta’ iz zakona u RS

Potvrđena optužnica za ubojstvo civila među kojima je bio i djed Luke Modrića

Potvrđena optužnica za ubojstvo civila među kojima je bio i djed Luke Modrića